Катерина - Мило ми е драго ми е на оро да ода lyrics

Artist:
Катерина
Video:
Add Video

Мило ми е, драго ми е на оро да ода,
на оро да ода, бабо, чупите да пуля,
(леб и сол да ядам, сладко ке ми биде,
леб и сол да ядам, сладко ке ми биде+),

со пусти кондурки троп-троп да чинат,
со пусти фустани фът-фът да чинат,
со пусти пърсени чикери-чик да чинат,
со пусти гердани гиен-гирелин да чинат.
ss