Любка Рондова - Биляна платно белеше lyrics

Artist:
Любка Рондова
Video:
video

Биляна платно белеше
на Охридските извори.
Оздола идат винари,
винари бели грагяни.
Оздола идат винари,
винари бели грагяни.

Винари, бели грагяни,
кротко терайте кервано,
да не ми платно сгазите,
платното ми е даровно.
Платното ми е даровно
за свекор и за свекорва.

Ако ти платното сгазиме,
со вино ке го платиме.
Со вино ке го платиме,
со вино и со ракия.

Не ви го сакам виното,
тук ви го сакам момчето,
шо напред кара кервано,
шо носи фесче над око.
Шо носи фесче над око,
а мене гледа под око.
ss