Любка Рондова - Марко кони кови lyrics

Artist:
Любка Рондова
Video:
video

Марко кови кони ехей
на ново недел'а Яно
Марко седла кони ехей
садови ке збира Яно

Делеку ке 'оди ехей
преку три планини Яно
преку три планини ехей
преку девет реки Яно

Смисли да ми 'оди ехей
по делечно место Яно
по Прилепа града ехей
невеста да зема Яно

Невеста да 'зема ехей
от Прилепа града Яно
невеста да 'зема ехей
'убава болгарка Яно
ss