Любка Рондова - Извор вода изворваше lyrics

Artist:
Любка Рондова
Album:
Смиляна
Video:
video

Извор вода,
извор вода изворваше, хей
малка мома,
малка мома налеваше.

Во водата,
во водата се глендаше, хей
во водата,
во водата се глендаше.

Сама си се,
сама си се бендисваше, хей
сама си се,
сама си се бендисваше.

Да сам тнонка,
да сам тнонка и висока, хей,
да бех малко,
да бех малко црноока.

Да го зевам,
да го зевам кой го сакам, хей
да го зевам,
да го зевам кой го сакам.

Царето му син,
царето му син го сакам, хей
царето му син,
царето му син го сакам.

Вездендена,
вездендена азна сечи, хей
на вечера,
на вечера азна брое.

Да ми купи,
да ми купи шарен гердан, хей
да ми купи
шарен гердан, свилен колан.
ss